• 2,5 tona kadar yük kapasitesi
• 2400 mm kadar çatal uzunluğu
• 2,2 m/s maksimum hız
• Uzun mesafe taşıma
Autopilot ekipmanlar, tüm görevleri güvenli bir şekilde tamamlamak ve manuel olarak da operatörlerle birlikte çalışmak üzere programlanmıştır. Yerleşik güvenlik tarayıcıları ve engel algılama sensörleri, ekipmanların yolundan geçen engellere göre tepki vererek çarpışmaları önler. Yük sensörleri ve görüş kameraları ayrıca doğru ve güvenli yük taşıma sağlar.
Optimum hızda güvenli dönüşler için yan sensörler
Zemin seviyesinin üzerindeki unsurlar için ön engel algılama
Görünmeyen alanlardan çıkarken yayaları ve sürücüleri uyaran mavi LED ışık
Zemin seviyesinin üzerindeki unsurlar için ön engel algılama
Sürüş yoluna yandan giren unsurlar için yan engel algılama
Yukarıda olan unsurlar için üst engel algılama
Toyota'nın Autopilot özelliğine sahip ekipmanları, son derece hassas ve uyarlanabilir iki navigasyon teknolojisini destekler. Birincisi reflektörlü diğeri normal navigasyondur. Her ikisi de aynı anda ekipmana adapte edilebilmektedir. Her ikisi de tercih edildiğinde, Otomasyona sahip ekipman, işletmenin herhangi bir alanı için yerleştirilmiş reflektörleri kullanabilirken başka bir alana geçtiğinde ortamı referans alarak hareket edecektir.
Reflektör navigasyonu
Reflektörlerin işletmenin belirli yerlerine monte edildiği yüksek hassasiyetli bir navigasyon yöntemidir. Monte edilen reflektörler, otomasyon yüklü ekipmandaki tarayıcısı yardımıyla mesafenin ve konumunun tanımlanmasına olanak tanır. Bu tekniğin özellikleri çoğu ortamda güvenliği, yüksek doğruluk seviyesini ve uzun menzil ile hareket kabiliyetinin artmasını garanti eder.
Doğal navigasyon
Autopilot ekipmanların çevreden aldığı veriyi işleyerek taşıma yapabildiği bir yöntem olarak açıklanabilir. Bu navigasyon yöntemi, ekipmanın konumunu hesaplamak için depo içindeki duvarlar, raflar ve sabit nesneler gibi tanınabilir referans noktalarını veya yer işaretlerini kullanır. Doğal navigasyon, çevrenin oldukça sabit kaldığı depolar için daha düşük maliyetli bir alternatiftir. Ekipman, reflektör gibi ekstra ekipmana ihtiyaç duymadan, ekstra maliyet ve ek ekipman kurulumundan kaçınarak hareket etmek için mevcut ortamı kullanabilir.
Tüm Autopilot ekipmanları, Toyota tarafından kendi bünyesinde tasarlanan T-ONE otomasyon yazılımı tarafından kontrol edilir. Bu yazılım bağımsız olarak da çalışabilir, işletmenizin depo yönetimi veya üretim sistemleri ile bir iletişim kuracak şekilde de çalışabilir. T-ONE, Filo Yönetim Sistemleri ve ERP/WMS entegrasyonu sayesinde depo hareketlerini, siparişleri, elleçleme trafiğini ve iş akışını takip edebilmektedir.
Autopilot ekipmanlar, CO2 emisyonlarını azaltırken %30'a kadar daha fazla enerji tasarrufu sağlayan Lityum-iyon akülerle de tedarik edilebilmektedir. Otomatik şarj özelliği sayesinde, ekipmanlar, personele veya şarj odalarına ihtiyaç duymadan görevler arasında hızlı bir şekilde şarj edilebilmekte ve tam otomatik hale gelmektedir.
Otomasyon, hasarı, zamanı ve maliyeti en aza indirirken, işleyişi optimize eder. Çalışanlar, tekrarlayan (rutin) süreçler yerine daha karmaşık görevlerin üstesinden gelmeye odaklanır. Otomatik palet elleçleme ayrıca daha az bakım ve enerji gerektirir ve genellikle 2 yıl içinde yatırım getirisi elde ederek üretkenliğe ve güvenliğe katkıda bulunur.