Çatal tekerleklerinin seçimi, uygulama tipine, kullanım yoğunluğuna ve ekipmanın çalışacağı yüzey tipine bağlıdır. Uygulamanız için doğru tür ve malzemeyi bulmaya dikkat edin.
Düz zeminler
Tek tekerler düz zeminlerde tercih edilir ve yürüyüş sağlar. Bununla birlikte, tek bir tekerlekte aşınma doğal olarak daha fazla olmaktadır. Paletlerin kapalı tarafından kolayca girebilmesi için çatal alt ucunda olması gereken tırmanma tekerine ihtiyaç vardır.
Düz Olmayan Zeminler
İkiz tekerler düz olmayan zeminler için daha uygundur. Daha yumuşak ve daha dengeli sürüş sağlarlar. Yük tekerler arasında dağıldığı için daha az aşınma olacaktır.
Bunların dışında denge tekerleri, yük tekerleri, yürüyüş tekerleri olarak birçok farklı ürün hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz
Tahrik, denge ve yük tekerlerinin seçimi, uygulama tipine, kullanım yoğunluğuna ve ekipmanın kullanılacağı yüzey tipine bağlıdır.
Denge Tekerleği
Ekipman döndüğünde veya bir tümsekten geçtiğinde, denge tekerleğinin oradaki yay sıkışır ve bunun sonucu tekerlek üzerindeki basınç artar. Bağlantı takımı sayesinde diğer yay da aynı miktarda sıkışacaktır. Bu sayede transpalet sabit kalır ve asla sallanmaz. Basit bir fizik kuralı olarak, kuvvetler ters etkileşime girdiği için denge sağlanır.
Yürüyüş Tekerleği
Tahrik (yürüyüş) tekerleğinin yerleşimi merkez eksendedir. Tekerlek döndükten sonra tutuşunu geri kazandığında makinede salınım olmaz. Örneğin; ıslak zeminlerde ve rampalarda. Merkezden sağa veya sola yerleştirilmiş bir tahrik tekerleği ile bu durumlarda önemli ölçüde yanal devrilme meydana gelebilir.
Çatal Tekerleği
Tek veya ikiz çatal tekerlek arasında seçim yapmak mümkündür. Pletin uzun tarafından girişlerde kolay manevra ve konumlandırma için tekli teker ve engebeli yüzeylerde ve ağır yüklerde kolay tırmanma için ikiz teker tercih edilebilir.
Bunların dışında denge tekerleri, yük tekerleri, yürüyüş tekerleri olarak birçok farklı ürün hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz